El CSC viatja a Finlàndia per conèixer el seu model d’atenció

El Consorci de Salut i Social de Catalunya ha participat en un viatge geroassistencial a Finlàndia amb l’objectiu de seguir aprofundint i coneixent el model d’atenció centrat en la persona dels països nòrdics, així com el funcionament del sector i els seus serveis d’atenció a la gent gran.

El CSC ha visitat centres i administracions públiques del país com Wilhelmina, un centre d’investigació de referència sobre l’envelliment, que lidera entre altres projectes el Davit Park, desenvolupat per la ciutat d’Helsinki i l’empresa Finlandesa Lappset, amb seu a Espanya.

finlandia

finlandia 2

També vam conèixer Attendo Olarinpuisto, centre que pertany a un dels grups més importants de residències de gent gran a Suècia i Finlàndia, i Kotisatama Housing, el segon projecte d’Aktiiviset seniorit (Active Seniors Association) que proporciona als seus membres un nou tipus de vivenda basada en l’ajuda col·lectiva dels seus veïns i que ofereix serveis i espais comunitaris als seus residents. És una forma de cohousing en comunitat, pensada i adaptada a les noves necessitats de la futura gent gran.

El model va ser presentat en una sessió tècnica, celebrada el passat dia 11 de juny, als centres sociosanitaris que participen en els grups promotors de bones pràctiques en Atenció Centrada en la Persona del CSC.

presentacio model al csc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s