El CSC participa en les 13es Jornades Interdisciplinars Catalanes de Residències de Gent Gran

13congrèsEl CSC ha participat en les 13es Jornades Interdisciplinars Catalanes de Residències de Gent Gran, celebrades a Barcelona amb la comunicació ‘El silenci de les paraules’ dins la Taula Rodona: Parlem de comunicació. M’entens?’. La ponència versava sobre la comunicació no verbal, estratègies i mètodes d’intervenció per a millorar la comunicació i les relacions amb les persones grans desorientades.

La demència s’associa sovint a persones d’edat avançada amb un deteriorament cognitiu, aspecte que, entre d’altres, altera tant la seva capacitat d’expressió com de comprensió verbal. Però no totes les persones que pateixen un tipus de demència són iguals, al contrari, tots ells són persones diferents amb necessitats diferents, per tant, cadascun d’ells necessita una atenció personalitzada.

La comunicació és la via per mitjà de la qual s’aconseguirà anar entrant de mica en mica en l’entorn més pròxim i íntim de la persona amb demència, però si la comunicació ja és una activitat complicada en si mateixa, en la qual interactuen moltes habilitats i capacitats, quan un dels interlocutors té un problema cognitiu, la cosa es complica encara més. Comunicar-se, bé sigui amb una persona amb demència com amb una que no en pateixi, no vol dir només parlar-hi.

Cal incidir en la importància que té la comunicació no verbal en persones grans desorientades a través del tacte, les mirades, els gestos, el to de veu, els somriures… Saber llegir entre línies ens ajudarà molt amb la tasca en la comunicació perquè les persones grans desorientades se sentint ben ateses i acompanyades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s