El CSC presenta un model d’intervenció territorial per l’abordatge de les persones amb necessitats complexes

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va presentar el passat 27 de setembre la seva proposta de model d’intervenció territorial per l’abordatge de les Persones amb Necessitats Complexes (PNC). La presentació es va realitzar en el marc de tota una jornada de reflexió sobre l’abordatge d’aquest col·lectiu i ha comptat amb diversos experts, així com amb representants de l’Administració sanitària i social catalana. Més d’un centenar de professionals van assistir a l’acte. El document amb la proposta del CSC ja es pot descarregar aquí.

Les PNC suposen un dels majors reptes per als sistemes sanitaris i socials d’Occident, i avui s’ha posat de manifest que també és essencial per la sostenibilitat del sistema sanitari i social català. Es tracta d’un grup de població, majoritàriament d’edat avançada, en situació de dependència i que reuneixen diversos condicionats com ara que pateixen malalties cròniques i tenen unes fortes necessitats socials. Els estudis internacionals situen aquest col·lectiu en un 5% de la població aproximadament però que suposen una despesa del 50% dels recursos destinats a l’àmbit sanitari en el món occidental. Amb aquesta proposta, el CSC ha donat un primer pas per respondre a aquest repte amb el model d’intervenció territorial presentat pel doctor Antoni Anglada, reconegut en el sector per la seva llarga trajectòria en la gestió.

El nou projecte del CSC, que ja es pot descarregar a la seva web, proposa un model d’atenció i organitzatiu per l’abordatge de les PNC que es pugui adaptar a cadascun dels territoris, ja que en cada cas es requerirà un major o menor grau de coordinació per tal de donar una atenció integrada entre els dispositius sanitaris i socials. Precisament, en la integració dels serveis està la clau segons el doctor Anglada: “La millora de l’atenció a aquestes persones és una necessitat moral, social i econòmica, cal una integració social i sanitària”.

Amb aquesta proposta per l’abordatge de les persones amb necessitats complexes, el CSC fa un pas més en la seva vocació de millora del sistema sanitari i social oferint respostes a les necessitats del model amb una mirada basada en l’atenció centrada en la persona, tal com ha explicat en la jornada d’avui el president del CSC, Manel Ferré.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s