Projecte SENTIR al CSS Frederica Montseny

El passat mes de febrer va començar al Centre Sociosanitari Frederica Montseny (CSSFM) de Viladecans el projecte SENTIR del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) que té l’objectiu de treballar el clima laboral del centre potenciant la implicació, la intervenció i la col·laboració dels professionals mitjançant accions que incideixin directament en el seu benestar físic i emocional, el compromís i l’optimisme.

El projecte SENTIR s’inicia amb un pla de formació i capacitació que porta a un un programa d’intervenció, que en aquest cas els participants han titulat: “Si jo em cuido, et cuidaré millor”. Entre el mes de febrer i el mes d’abril es van realitzar 10 sessions de workshop  a càrrec de la coordinadora del projecte del CSC, Íngrid Roca. En les sessions hi han participat un total de 30 professionals del centre de totes les categories i  es van treballar aspectes com: l’estrès laboral, el benestar i competències emocionals com l’assertivitat, l’escolta activa i l’empatia.

Les jornades finalitzen aquest mes de maig amb una sessió de Ioga que anirà a càrrec de la Nuria i la Cristina, dos professionals del centre experimentades en aquesta tradicional disciplina. I després, a partir del mes de juny, s’iniciarà el programa d’intervenció que pretén fomentar un espai per cuidar al professional. Algunes de les activitats que s’han planificat són:

  • Café amb Henar: La psicòloga del centre, un dia a setmana tindrà el seu despatx a disposició de qualsevol professional que vulgui fer una consulta tan de caire personal com professional i aquest espai quedarà destinat setmanalment a tots aquells que ho necessitin
  • En l’aspecte més físic, el fisioterapeuta també destinarà una hora a la setmana (dimarts de 13’45h-14’45h) per rebre als professionals que necessitin una consulta o valoració de possibles riscos per sobrecàrrega muscular o d’altres. I on a més es podrà utilitzar el gimnàs per fer sessions grupals d’estirament i relaxació abans d’iniciar la jornada laboral en torn de tarda o nit i després de finalitzar-la en el cas del torn de matí.
  • I per últim es programarà la I trobada Intergeneracional entre més petits del CSSFM i les persones usuàries del centre. Una jornada que coordinarà  la Cristina, Educadora social, acompanyada d’altres professionals i  on es pretén organitzar un dia festiu per potenciar les relacions, les noves formes de solidaritat i el benefici mutu entre les dues generacions.

Els professionals participants en aquesta primera edició del projecte valoren positivament la iniciativa pionera que el CSC està impulsant al centre Frederica Montseny i la seva implicació durant les jornades ha sigut excel·lent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s